Kız Film Yorumları

Efsane Yönetmen ve Senarist Lukas Dhont'un Yeni Filmi Kız İzlemeye Değer mi? Kız (Girl) Film Yorumları;

Efsane Yönetmen ve Senarist Lukas Dhont'un Yeni Filmi Kız İzlemeye Değer mi? Kız (Girl) Film Yorumları.

Kız (Girl) Filmi Konusu;

Yönetmen Lukas Dhont, Cannes'in Film Festivali'nde En İyi İlk Film dahil dört dalda ödül kazanan filmi, 2009’da Belçika’da bir gazetede okuduğu haberden yola çıkarak çekmiştir. Film'de profesyonel bir danscı balerin olmak için çabalayan 15 yaşındaki trans birey Lara’nın hikâyesini anlatılıyor. Lara, çocukluğundan beri bir balerin olmayı hayal etmiştir. Yalnız kadınların kabul edildiği bir bale okuluna girmeyi başardığında hayallerine çok yaklaştığını düşünür.
Yönetmen: Lukas Dhont
Senaryo: Lukas Dhont
Oyuncular: Victor Polster, Arieh Worthalter, Nele Hardiman, Katelijne Damen, Valentijn gibi başarılı ünlü isimler rol almaktadır.

Kız (Girl) Editörün Yorumu;

Ergenlik döneminin başında olan ve tahminen yakın bir zaman önce kız olmaya karar vermiş olan bir gencin hikayesi işlenmiş.Bu süreçte dahil olduğu yeni ortam içindeki yadırganışı ve çektiği zorluklar gayet güzel yansıtılmış.Bazı insanları bu tarz cinsiyet değişimi içeren filmler rahatsız etse de bu film bence çok iyi işlenmiş ve bu işleyiş kişiyi filmin içine sokuyor.Yeri geldiğinde kendini yarım bir empati kurmaya zorluyor ve başarıyor garip bir şekilde.Durağan bir işleyişi var onu söylemeliyim, ama karamsar havaları ve melankoliyi seviyorsanız bilhassa keyif bile alabilirsiniz filmden.Ana karakterimizin oyunculuğunu çok beğendim.İzlenebilir bir film

Kız (Girl) İzleyici Yorumları;

Henüz film hakkında izleyici yorumu bulunmuyor.
Kategoriler:
Benzer Film Yorumları

0 Yorum Yapıldı: